(Bloomberg) — Cathie Wood köpte aktier i Tesla Inc. när de föll som mest på fyra månader efter att elbilstillverkarens leveranser under tredje kvartalet inte nådde upp till förväntningarna.

Fonder som backas upp av Woods Ark Investment Management LLC köpte 132 213 aktier i Elon Musks företag på måndagen, vilket markerar företagets första köp av Tesla sedan mitten av juni, enligt uppgifter som sammanställts av Bloomberg.

Tesla föll med 8,6 % på måndagen, den största nedgången sedan den 3 juni, då leveransproblem och chipbrist tyngde leveranserna. Det var också den sämsta resultatgivaren i S&P 500-indexet, som noterade sin bästa dag sedan den 27 juli. Aktien steg med 3 % under tisdagens förhandel, men den har fortfarande sjunkit med 31 % i år och presterar sämre än det amerikanska jämförelseindexet.

Detta är Woods andra köp i Tesla under 2022 efter att hon under ett år sålt ner sin andel. Det första var i juni, dagar efter att Tesla förlorade sin kronjuvelstatus i hennes huvudfond, en position som den hade haft i ungefär fyra och ett halvt år.

De senaste köpen lägger till bevis för att Cathie Wood är på en dyk-köpvåg igen.

Ark hade sålt Tesla-aktier under minst fem kvartal i rad i slutet av juni, visar Bloombergs data.

Köpen på måndagen gjordes av flaggskeppet Ark Innovation ETF och Ark Next Generation Internet ETF.

Arks främsta ETF har rasat med 60 % under 2022 då historiska åtstramningar från Federal Reserve och global recessionsrädsla har slagit mot tillväxtaktier.

(Uppdateringar med Teslas aktiekurser i förhandeln i andra stycket)

Fler berättelser som denna finns på bloomberg.com

©2022 Bloomberg L.P.