(Bloomberg) — Wall Streets avtagande övertygelse om Coinbase Global Inc. har inte gjort mycket för att avskräcka Cathie Wood. Istället har hon skrapat upp aktier i den kämpande kryptovalutabörsen i kölvattnet av kollapsen av Sam Bankman-Frieds FTX.

Mest lästa från Bloomberg

Woods Ark Investment Management-fonder har köpt mer än 1,3 miljoner aktier i Coinbase sedan början av november, värda cirka 56 miljoner dollar baserat på måndagens handelspris, enligt uppgifter som sammanställts av Bloomberg. Inköpsruset, som inleddes precis när FTX:s nedgång började, har ökat Arks totala innehav med cirka 19 % till cirka 8,4 miljoner aktier. Det motsvarar cirka 4,7 % av Coinbases totala utestående aktier.

Ark-fonderna har också ökat sina andelar i andra kryptovaluta-relaterade tillgångar, nämligen Grayscale Bitcoin Trust och aktier i kryptobanken Silvergate Capital Corp. under de senaste veckorna. De ökade köpen från Wood buckar mot den breda kryptoförsäljningen i år, inklusive nedgångar i tokens som Bitcoin och Ether.

Coinbase återhämtade sig inledningsvis under dagarna efter Arks första köp den 8 november, vilket till stor del berodde på svagare än väntade amerikanska inflationsdata som fick risktillgångar att stiga globalt. Detta rally blev dock kortvarigt för kryptobörsen, vars aktiekurs föll fyra dagar i rad, inklusive en nedgång på 8,9 % i måndags för att stänga på en rekordlåg nivå.

Majoriteten av Arks Coinbase-innehav kommer från flaggskeppet ARK Innovation ETF som har nästan 6 miljoner aktier för en viktning på cirka 3,6 %, vilket är fondens 13:e största position. Medan ARK Next Generation Internet ETF och ARK Fintech Innovation ETF vardera bara har drygt 1 miljon aktier, är Coinbase viktning i de två fonderna mycket högre med 5,4 % respektive 6,3 %, enligt uppgifter på Arks webbplats.

Historien fortsätter

Arks förnyade intresse för Coinbase står i skarp kontrast till den känsla som rådde på Wall Street under större delen av de senaste sex månaderna. Analytiker från företag som Bank of America Corp. och Daiwa Securities Group Inc. har nedgraderat aktien den här månaden, vilket gör att den bara har 14 köpekvivalenta analytikerrekommendationer, vilket är det lägsta antalet sedan augusti 2021.

Läs mer: FTX-kollapsen skakar Wall Streets övertygelse om Coinbase

I andra drag köpte ARK Next Generation Internet mer än 450 000 aktier i Grayscale Bitcoin Trust sedan början av förra veckan, eftersom dess rabatt i förhållande till värdet av den underliggande kryptovalutan fortsätter att öka. Ark Fintech Innovation köpte mer än 200 000 aktier i kryptobanken Silvergate Capital Corp. förra veckan.

Coinbase och Silvergate Capital har båda tappat mer än 80 % av sitt värde i år. Dessa förluster är till och med djupare än de som världens två största kryptovalutor drabbats av – deras priser har sjunkit med mer än 65 % under 2022, med en nedgång som accelererat den här månaden i kölvattnet av FTX-kollapsen.

Coinshares Block Index, som följer 45 globala aktier med varierande exponering mot kryptovaluta sektorn, var lite förändrad på tisdagen efter att ha fallit med 2,5 % under föregående session.

(Uppdaterar uppgifter om köp av Grayscale och Silvergate, prestanda för Coinshares Block Index)

©2022 Bloomberg L.P.