Caroline Ellison har bett om ursäkt för att ha stulit miljarder i kundinsättningar på kryptobörsplattformen FTX för att göra satsningar på Alameda Research, den hedgefond hon drev.

”’Jag är verkligen ledsen för vad jag gjorde.'”

– Caroline Ellison, tidigare chef för Alameda Research

Ellison gjorde sina kommentarer inför en domare i New Yorks federala domstol, när hon erkände sig skyldig till att ha hjälpt Sam Bankman-Fried att komma undan med miljarder i kundmedel samtidigt som hon vilseledde investerare och långivare och spelade ner risken med deras kryptohandelsplattform.

”’Jag visste att det var fel.'”

– Ellison

Tillsammans med Ellison, Zixiao ”Gary” Wang, en före detta teknikchef och medgrundare av FTX, 29, erkände sig skyldig i måndags denna vecka under separata förhör.

Federala myndigheter och tillsynsmyndigheter hävdar att Wang skrev programkod, på Bankman-Frieds uppmaning, för att skapa bakdörrar i FTX:s system som gav Ellisons Alameda tillgång till kundpengar och stödde FTX:s egen token, FTT.

Paret riskerar var och en av dem att dömas till årtionden av fängelsestraff om de döms efter att ha erkänt sig skyldiga till anklagelser som omfattade bedrägeri med telegram, värdepapper och råvarubedrägeri i utbyte mot mildhet.

Båda har gått med på att samarbeta med myndigheterna för att lägga grunden för Bankman-Frieds eget fall som den påstådda hjärnan bakom en av de största kryptobedrägerierna på senare tid.

I torsdags släpptes Bankman-Fried från häktet mot en borgen på 250 miljoner dollar, efter att han för första gången hade framträtt i en amerikansk domstol för bedrägerianklagelser.

FTX ansökte om konkurs den 11 november när Bankman-Fried avsattes från företaget som han var med och grundade 2019.

FTX:s kollaps påskyndades kanske av konkurrenten Binance, som meddelade att man i november lastade ut 500 miljoner dollar i FTT-tokens på grund av ”nyligen avslöjade avslöjanden som har kommit i ljuset” om företagets bokföring. Det utlöste massinlösen av insättare, som FTX inte kunde möta.

Ellison har tagit examen från Stanford University och växte upp i en förort till Boston, dotter till två ekonomer från MIT, enligt Wall Street Journal. Efter examen arbetade hon på Jane Street, ett kvantitativt handelsföretag, där hon träffade sin handelskamrat Bankman-Fried. Det ryktades att hon hade ett förhållande med Bankman-Fried, som har examen från MIT, enligt rapporter.