De amerikanska aktierna sjönk återigen på torsdagen efter ett dramatiskt tvådagarsrally som inledde kvartalet. Investerarna väntar på arbetsmarknadsdepartementets jobbrapport som kommer ut på fredag morgon.

S&P 500 (^GSPC) stängde ned 1 % efter att förlusterna accelererat in i stängning, medan Dow Jones Industrial Average (^DJI) rasade 350 punkter eller 1,2 %. Det tekniktunga Nasdaq Composite (^IXIC) var ned 0,7 %. Under tiden på obligationsmarknaden nudgade statsskattens avkastning uppåt, med den tioåriga benchmarknoten (^TNX) över 3,8 % och den räntekänsliga tvåårsräntan på 4,2 %.

Investerarna vägde in en rad hökaktiga kommentarer från Federal Reserves tjänstemän på torsdagsmorgonen. Neel Kashkari, Fed-chefen i Minneapolis, erkände att det finns en risk för överskridande eftersom den politiska åtstramningen fortfarande måste arbeta sig fram genom ekonomin. Han hävdade dock att han och hans kollegor var ”ganska långt ifrån” att få ner inflationen.

Cleveland Fed:s ordförande Loretta Mester upprepade denna känsla och sade att USA befinner sig i en ”oacceptabelt hög” inflationsmiljö.

I företagsnyheterna studsade aktierna i Pinterest (PINS) nästan 5 % Goldman Sachs efter en uppgradering från Goldman Sachs. Investeringsbanken sade att den trodde på Pinterests förmåga att öka monetarisering och fånga en större andel av annonsbudgetarna”, och pekade också på ett antal långsiktiga sekulära tillväxtteman.

Constellation Brands (STZ) aktier halkade med 1,5 % trots att de rapporterade ett resultat som slog Wall Streets uppskattningar då bolaget sade att det avyttrade en del av sin portfölj av mainstream- och premiumviner.

På råvarufronten upprätthöll de amerikanska råoljeterminerna en vinst på mer än 10 % den här veckan efter att OPEC+ på onsdagen godkände. den kraftigaste produktionsminskningen sedan 2020. – med 2 miljoner fat per dag – efter att amerikanska tjänstemän försökt men misslyckats med att påverka mot beslutet.

”Dessa högre oljepriser förhindrar säkerligen att bensinpriserna fortsätter sin säsongsmässiga nedgång under vintern”, sade Andrew Lipow, ordförande för Lipow Oil Associates, till Yahoo Finance Live på onsdagen. ”Konsumenten vid bensinpumpen kommer redan att se effekterna under de kommande veckorna.”

Historien fortsätter

Nya uppgifter från arbetsmarknadsdepartementet visade att antalet amerikaner som ansökte om arbetslöshetsförsäkring för första gången ökade förra veckan. Första ansökningar om arbetslöshetsersättning steg kraftigt till 219 000 för den vecka som avslutades den 1 oktober. efter att ha sjunkit till 193 000, den lägsta siffran sedan april föregående vecka. Ekonomer hade räknat med 203 000 ansökningar, enligt konsensusbedömningar sammanställda av Bloomberg.

Andra ekonomiska data på senare tid som återspeglar en större än väntad nedgång i antalet lediga jobb och en kraftig nedkylning av tillverkningsaktiviteten har underblåst optimismen om att Federal Reserve kan komma att ändra sina planer på att strama åt politiken tidigare än väntat, men många på Wall Street förblir skeptiska till att data har dämpats tillräckligt för att övertyga tjänstemännen om att trappa ner på räntehöjningarna.

NEW YORK, USA – 5 OKTOBER: Handlare arbetar på New York Stock Exchange den 5 oktober 2022 i New York City. (Foto: Lokman Vural Elibol/Anadolu Agency via Getty Images)

På tisdagen jublade investerarna över arbetsmarknadsdepartementets undersökning om lediga jobb och arbetsomsättning (JOLTS), som visade att antalet lediga platser minskade med 1,1 miljoner till 10,1 miljoner under den sista arbetsdagen i augusti. ADP:s privata sysselsättningsrapport visade dock att den amerikanska ekonomin lade till 208 000 jobb i september, vilket var mer än väntat och fortsatte en trend av uppåtriktade överraskningar i arbetsmarknadsdata.

”Inför non-farm payrolls (NFP) denna fredag och KPI nästa onsdag har marknaden pendlat mellan berättelsen om ’hawkish Fed’ och ’Fed pivot'”, sade analytiker vid JPMorgan i en not på torsdagen och tillade att andra datapunkter, inklusive ADP:s jobbmätning, ”bevisar att ekonomin fortfarande är stark och försvagar därför hoppet om en kortsiktig pivot från Fed”.

Arbetsdepartementets jobbrapport för september, som ska publiceras kl. 8.30 ET på fredagsmorgonen, kommer att visa sig vara det viktigaste offentliggörandet för investerare. Ekonomer räknar med att antalet anställda utanför jordbrukssektorn ökade med 260 000 förra månaden, enligt de senaste uppskattningarna från Bloomberg.

”Aktietjurar skulle behöva ett resultat runt 100 000 för att marknaden ska ändra sina Fed-förväntningar”, konstaterade JPMorgan.

Alexandra Semenova är reporter på Yahoo Finance. Följ henne på Twitter @alexandraandnyc

Klicka här för de senaste trendiga aktietecknarna på Yahoo Finance-plattformen.

Klicka här för de senaste nyheterna om aktiemarknaden och fördjupade analyser, inklusive händelser som påverkar aktierna.

Läs de senaste finans- och affärsnyheterna från Yahoo Finance

Ladda ner Yahoo Finance-appen för Apple eller Android

Följ Yahoo Finance på Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn, och YouTube