Varje vecka identifierar vi namn som ser bearish ut och kan presentera intressanta investeringsmöjligheter på den korta sidan.

Med hjälp av teknisk analys av diagrammen för dessa aktier och, när det är lämpligt, nyligen vidtagna åtgärder och betyg från TheStreets Quant Ratings, nollställer vi tre namn.

Även om vi inte kommer att väga in med fundamental analys hoppas vi att denna artikel ska ge investerare som är intresserade av aktier på väg ner en bra utgångspunkt för att göra ytterligare hemläxor på namnen.

Tesla håller på att få slut på juice

Tesla Inc. (TSLA) har nyligen nedgraderats till Håll med betyget C+ av TheStreet’s Quant Ratings.

Den snabbaste elbilen ser äntligen ut att rulla över hit. Det finns ett visst stöd runt 205 dollar eller så, men med svaghet på marknaderna är den här aktien i knipa.

Glöm att Elon Musk verkar vara distraherad av Twitter TWTR. Vi har sett Tesla-diagrammet bilda en björnflagga och på onsdagen föll aktien kraftigt och avvisades vid det fallande övre Bollingerbandet. Det är bearish, och om vi ser Tesla stänga under 200 dollar finns det mycket lägre mål. Det relativa styrkeindexet (RSI) har rullat över och molnet är rött – alla bearish tecken. Sätt in en kort här; mål $175, men sätt in ett aggressivt stopp vid $240.

Advanced Micro Devices svajar

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) nedgraderades nyligen till Håll med betyget C av TheStreet’s Quant Ratings.

Dålig vinstprognos och en nedåtgående kurs på AMD innebär att aktien har mer nedåt att gå. Halvledaraktier har varit svaga på sistone, eftersom penningflödet har varit dåligt medan molnet är rött. RSI rullar över, och liksom Tesla ovan börjar den här björnflaggan röra sig i riktning mot trenden.

Moving average convergence divergence (MACD) är på en säljsignal. Även om aktien är kraftigt nedåt i år finns det mycket mer nedåt att gå. Sikta på området kring 45 dollar, men placera ett stopp vid 70 dollar.

DaVita går ner

DaVita Inc. (DVA) har nyligen nedgraderats till Hold med betyget C+ av TheStreet’s Quant Ratings.

Leverantören av njurdialystjänster föll kraftigt förra veckan när marknaderna återhämtade sig och uppvisar mycket dålig relativ styrka. Det berodde troligen på en miss i resultatet, men ärligt talat var diagrammet inte optimistiskt inför utskriften. Den enorma volymen på denna selloff säger oss att köparna inte är intresserade av DaVita.

MACD har rullat över till en säljsignal och diagrammet visar att om vi ser ett brott under 68 dollar finns det mycket mer nedgång att vänta. Låt oss sikta in oss på 50 dollar-området; sätt in ett stopp vid 78 dollar.

Få en e-postvarning varje gång jag skriver en artikel för Real Money. Klicka på ”+Följ” bredvid min byline till den här artikeln.