De amerikanska aktierna steg på onsdagen då protokollet från Federal Reserves senaste möte visade att de flesta tjänstemännen förespråkade långsammare räntehöjningar inom kort.

S&P 500 steg med 0,6 %, medan Dow Jones Industrial Average ökade med 0,3 % eller cirka 130 punkter. Nasdaq Composite ökade med 1 %.

Fed har i år höjt räntorna i den snabbaste takten sedan början av 1980-talet för att minska inflationen som är nära 40-årshögsta. Centralbanken höjde vid sitt möte i början av månaden räntorna med en fjärde raka höjning med 0,75 procentenheter.

De amerikanska aktierna har monterat upp en vändning den senaste tiden på grund av förväntningar om att Fed kommer att höja räntorna med ett mindre belopp i december än vad den har gjort vid de fyra senaste mötena. Terminsmarknaderna visar att cirka 78 procent av investerarna tror att centralbanken kommer att höja räntorna med en mildare 0,5 procentenhet.

”En betydande majoritet av deltagarna bedömde att det snart skulle vara lämpligt med en avtagande ökningstakt”, står det i protokollet.

Aktieindexen kom upp från sina lägsta nivåer för sessionen efter att protokollet släppts. På obligationsmarknaden sjönk räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen till 3,713 procent, från 3,757 procent på tisdagen. Avkastningen stiger när obligationspriserna sjunker.

”Fed-protokoll tenderar att vara händelser som rör marknaden”, säger Megan Horneman, investeringschef vid Verdence Capital Advisors. ”Men det finns mycket mer ekonomisk data som vi kommer att få fram till nästa Fed-möte. Jag vet inte om de rörelser du kommer att se idag kommer att vara långvariga.”

James Athey,

Investment Director vid Abrdn, sade att en rad tal från centralbankerna under de senaste veckorna – under vilka vissa tjänstemän har uttryckt en ökad bekvämlighet med en mindre räntehöjning i december – också har bidragit till att ge investerarna förtroende för att ultra-aggressiva Fed-åtgärder kan vara i backspegeln.

Athey tillade att han förväntar sig att framtida tal fortfarande kommer att fokusera på att ”försöka hantera budskapet och hantera euforin på finansmarknaderna genom att fortfarande beskriva att det finns mycket arbete kvar att göra”. Att det finns ett behov av att få upp räntorna högre än de är för närvarande, att inflationen inte är besegrad ännu.”

Investerarna analyserade också flera ekonomiska mätningar. Onsdagsmorgonens data från arbetsmarknadsdepartementet visade att antalet arbetslösa ansökningar ökade från föregående vecka men förblev relativt lågt. Konsumenternas stämning sjönk jämfört med månaden innan, men kom in högre än vad ekonomerna väntat sig, enligt University of Michigans konsumentundersökning för november som publicerades på onsdagen.

På bostadsmarknaden ökade försäljningen av nya enfamiljshus i USA i oktober jämfört med september, rapporterade handelsdepartementet på onsdagen. Detta trotsade ekonomernas förväntningar om en nedgång i försäljningen av nya hem i samband med högre bolåneräntor.

Investerarna håller också ett öga på de ökande Covid-19 fallen i Kina, som utmanar regeringens senaste åtgärder för att lätta på pandemirestriktionerna.

”En av de viktigaste variablerna för våra utsikter för var vi ser kapitalmarknaderna är om vi får den kinesiska ekonomin att öppna sig helt och hållet igen”, sade

Tom Hainlin,

nationell investeringsstrateg på U.S. Bank Wealth Management. ”Det finns många spekulationer om att Kina förbereder sig för att ändra sin Covid-politik, men vi har inte sett något väsentligt.”

Utvecklingen på energimarknaderna förblir också högst prioriterad för investerarna när de följer situationen i Kina. Brentolja, det internationella riktmärket för oljepriset, sjönk med 2,9 procent till 85,14 dollar per fat.

Aktiehandelsvolymen har varit tunnare än vanligt den här veckan då investerarna tar ett steg bort från skrivborden inför Thanksgiving-semestern.

Foto:

Foto: Spencer Platt/Getty Images

Handelsvolymen har varit tunnare än vanligt den här veckan då investerarna har lämnat sina skrivbord inför Thanksgiving-semestern.

Bland enskilda företag har aktier i

Deere

& Co. ledde vinnarna i S&P 500. Företaget som tillverkar jordbruksutrustning rapporterade en försäljningsökning då utbudet minskade och leveranserna ökade. Aktien steg med 5,6 %.

Manchester United aktien steg med 22 procent efter att ägarna på tisdagen meddelat att de undersöker en försäljning.

USA-noterade aktier i

Credit Suisse

föll med 6,2 % efter att den schweiziska banken varnat för en förlust på cirka 1,6 miljarder dollar under det fjärde kvartalet efter att kunder dragit tillbaka sina investeringar och insättningar på grund av oro för bankens finansiella hälsa.

Nordstrom

Nordströms aktie sjönk med 4,2 % efter att företaget rapporterat en nedgång i kvartalsförsäljningen och sagt att det arbetar för att rensa ut sitt överskottslager.

Utomlands ökade det pan-kontinentala Stoxx Europe 600 med 0,6 %, trots att ett viktigt mått på tillverknings- och tjänsteverksamheten i euroområdet visade att regionens ekonomi fortfarande är krympande.

I Asien ökade Hang Seng Index i Hongkong med 0,6 % medan Shanghai Composite ökade med 0,3 %. Marknaderna var stängda i Japan på grund av en helgdag.

Skriv till Caitlin McCabe på caitlin.mccabe@wsj.com

Vi vill höra från dig

Vilken är din investeringsstrategi för 2022? Har den senaste tidens marknadsturbulens förändrat din strategi? Berätta om dina erfarenheter här.

Hushållets inkomstnivå

Välj en…0 – 47 900 dollar$48 000 – 75 300 dollar$75 400 – 127 300 dollar$127 400 – 188 400 dollar$188 400$188 500 och mer

Namn

Ålder

Yrke

Stad, delstat

E-post

Genom att skicka in ditt svar på detta frågeformulär samtycker du till att Dow Jones behandlar dina särskilda kategorier av personuppgifter och anger att dina svar kan komma att undersökas och publiceras av Wall Street Journal och att du är villig att bli kontaktad av en journalist från Journal för att diskutera dina svar ytterligare. I en artikel om detta ämne kommer Journal inte att hänföra dina svar till dig med ditt namn om inte en reporter kontaktar dig och du ger ditt samtycke.

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Alla rättigheter förbehållna. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8