Autodesk (ADSK), tillverkare av designprogram och verktyg för projektarbetsflöden, överträffade sent på tisdagen förväntningarna för sitt tredje kvartal men gav en lägre prognos för det innevarande kvartalet. ADSK-aktien föll i den förlängda handeln.

X

Det San Rafael, Kalifornien-baserade företaget tjänade justerade 1,70 dollar per aktie på en försäljning på 1,28 miljarder dollar under kvartalet som avslutades den 31 oktober. Dessa resultat motsvarade konsensusprognoserna från analytiker som tillfrågats av FactSet. På årsbasis ökade Autodesk vinsten med 27 procent medan försäljningen klättrade med 14 procent.

För det innevarande kvartalet som slutar den 31 januari prognostiserade Autodesk en justerad vinst på 1,80 dollar per aktie på en försäljning på 1,31 miljarder dollar. Det är baserat på mitten av utsikterna. Analytikerna räknade med en vinst på 1,83 dollar per aktie på en försäljning på 1,33 miljarder dollar för det fjärde kvartalet.

”I en mer utmanande makroekonomisk miljö presterade Autodesk i linje med våra förväntningar under det tredje kvartalet”, sade ekonomichef Debbie Clifford i en pressmeddelande.

ADSK-aktien sjunker efter rapporten

I efterhandeln på aktiemarknaden idag föll ADSK-aktien med 7,4 % till 193,50. Under den ordinarie sessionen på tisdagen steg ADSK-aktien med 1,2 % och stängde på 208,90.

ADSK-aktien har bildat en cup-with-handle-bas med en köppunkt på 233,79, enligt ett veckovisa Finanstidning MarketSmith-diagram.

ADSK-aktien ligger på femte plats av 12 aktier i Finanstidning:s branschgrupp Computer Software-Design, enligt Finanstidning:s aktiekoll. Den har ett så pass svagt Finanstidning Composite Rating på 78 av 99.

Följ Patrick Seitz på Twitter på @IBD_PSeitz för fler artiklar om konsumentteknik, programvara och halvledaraktier.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Applied Materials krossar kvartalsmålen, styr högre trots utmaningar

Grafikkretstillverkaren Nvidia missar vinstmålet, men slår försäljningssiffrorna

Micron-varning drar ner halvledaraktier

Se aktierna på listan över ledare nära en köppunkt

MarketSmith: Forskning, diagram, data och coachning på ett och samma ställe