Textstorlek

Abbott-aktien föll med cirka 1,8 % tidigt på onsdagen. (Foto: Tim Boyle/Getty Images)

Getty Images

Abbott Laboratories

rapporterade ett justerat resultat för fjärde kvartalet som slog Wall Street-estimaten, men försäljningen sjönk med 12 % jämfört med året innan på grund av vad företaget kallade en ”förväntad nedgång från år till år i försäljningen av Covid-19-testrelaterade produkter”.

Abbott (ticker: ABT) aktier sjönk med 1,8 % i förhandeln.

Abbott rapporterade en justerad vinst för fjärde kvartalet på 1,03 dollar per aktie, vilket slog prognoserna på 93 cent, på en försäljning på 10,1 miljarder dollar, vilket överträffade förväntningarna på 9,7 miljarder dollar. Försäljningen sjönk med 12 % från 11,5 miljarder dollar året innan. Den organiska försäljningen sjönk med 6,1 %.

Försäljningen av näring i hela världen under fjärde kvartalet minskade med 11,1 % på grund av produktionsstörningar i tillverkningen av modersmjölksersättning 2022 vid en fabrik i Sturgis, Michigan, där man vid en inspektion utförd av Food and Drug Administration fann spår av Cronobacter sakazakii, en bakterie som är dödlig för spädbarn.

Företaget utfärdade 2023 års justerade helårsprognoser på 4,30 till 4,50 dollar per aktie, Wall Street-analytiker hade plockat fram 4,41 dollar per aktie, enligt FactSet.

Skriv till Emily Dattilo på emily.dattilo@dowjones.com