Costco (COST) har utan tvekan haft ett ganska bra år.

För det första har Yahoo Finance’s 2022 Company of the Year överträffat den nedåtgående marknaden – aktien har hittills i år sjunkit med 13 % till cirka 495 dollar per aktie jämfört med en nedgång på 15 % för S&P 500 (^GSPC) per den 2 december. Dessutom är många investerare förtjusta i den stora detaljhandelsbutiken på grund av dess fanatiska kunder och starka balansräkning.

Naturligtvis finns det en del kritiker. De är försiktiga med företagets höga värdering mitt i skrämmande tider på marknaderna och i ekonomin.

Så hur ser COST:s utsikter ut? Yahoo Finance talade nyligen med fem värdepappersanalytiker från Wall Street för att få deras tankar. Här är deras redigerade synpunkter:

Ivan Feinseth, Tigress Financial Partners

Det som är bra med Costco-aktien: Företaget rapporterar konsekvent en stark försäljningstillväxt i samma butiker i både goda och svåra detaljhandelsmiljöer. Costco är fortfarande väl positionerat för att se ökningar i trafiken på nätet och i butik, till stor del på grund av att företaget erbjuder konsumenterna ett betydande värdeerbjudande till låga kostnader. Costco gynnas dessutom av ett växande tjänsteutbud, inklusive resor, heminredning och utökade företagstjänster. Förnyelsefrekvensen är också rekordhög.

Vad är oroande: Det som alltid är oroande är förändringar i konsumenternas konsumtionstrender i ljuset av ekonomiska förändringar.

Betyg/prismål: Köp/678 dollar

Slutgiltiga tankar: Costco fortsätter att klara sig i goda tider då konsumenterna ökar sina utgifter för diskretionära varor (som flygresor). I svåra ekonomiska tider letar konsumenterna efter fynd. Det kan man se på medlemskapets styrka, som fortsätter att öka. Deras kunder betalar för möjligheten att handla där och anser att det är värt avgiften på grund av Costcos starka värdeerbjudande.

Oliver Chen, Cowen

Det som är bra med Costco-aktien: Vår uppfattning är att företaget är väl positionerat för en stark toppresultatutveckling med tanke på uppmuntrande historisk konsistens och en unik medlemskapsmodell som fokuserar på djupt värde. Vi gillar särskilt Costcos differentiering genom sitt Kirkland Signature-varumärke och det begränsade sortimentet på 3 500 lagerhållande enheter (SKU), vilket ger företaget en enorm köpkraft.

Historien fortsätter

Vad är det som berör: Vi anser att de viktigaste debatterna kring Costco kvarstår: (1) uppkomsten av tuffare jämförbara mått när företaget fortsätter att driva en konsekvent tillväxt, (2) utvecklingen av konsumentbeteenden och företagets förmåga att upprätthålla lojalitet och klibbiga medlemskapsmått, (3) hög värdering med tanke på det nuvarande förhållandet mellan pris och vinst, som har krympt med fem procent från sitt treåriga medelvärde.

Betyg/prismål: Outperform/$650

Slutgiltiga tankar: Vi anser att företaget har både kapacitet och erfarenhet för att driva ett fortsatt starkt detaljhandelsutförande och vi anser att kärnkompetenserna. En viktig styrka är att Costco är ett av en handfull amerikanska koncept som har nått relativ framgång på global nivå. Dessutom: Dess storlek gör det till en av de främsta köparna med stor köpkraft inom ett begränsat sortiment av varor. Slutligen: Costcos unika vertikalt integrerade försörjningskedja ger imponerande distributions- och kostnadseffektivitet, (Det är därför) vi behåller vårt ”outperform”-betyg.

Michael Baker, D.A. Davidson

Vad är bra med Costco-aktien: Det positiva för aktien är bland annat en överdimensionerad och konsekvent försäljningstillväxt i samma butiker.

Det som är oroande: Vårt största bekymmer och anledningen till att vi har ett neutralt betyg är COST:s över genomsnittet liggande multipel. Vi har också sett en viss nedgång i bruttomarginalen.

Betyg/prismål: Neutral/$455

Slutliga tankar: Costco är en aktör av högsta klass med starka försäljnings- och vinsttrender och utsikter. Men vi tror att detta återspeglas i det nuvarande aktiepriset.

Chuck Grom, Gordon Haskett Research Advisors

Vad är bra med Costco-aktien: Det är en bra sak för Costco att vara en bra kund. Dessutom är medlemsavgiftsströmmen en annuitet med lång varaktighet. Balansräkningen är också mycket sund med låg skuldsättning och gott om likvida medel.

Vad är oroande: Värdering har alltid varit en svår punkt för investerare, men det har varit fallet under de drygt 20 år som jag har bevakat Costco.

Bedömning/Prismål: Köp/$600

Slutgiltiga tankar: Costco gör vad som är rätt för kunderna först, de anställda sedan och aktieägarna därefter. Det gör Costco till en av de bästa detaljhandelsföretagen som vi bevakar.

Corey Tarlowe, Jefferies

Vad är bra med Costco-aktien: Tja… i den nuvarande [economic] är det en verksamhet som är riktigt väl positionerad. Den har en medlemskapsmodell som ger återkommande intäkter, den har mycket stabila marginaler och ett förutsägbart kassaflöde. Det är en verksamhet som i tider när inflationen ligger på 8 procent söker fler konsumenter efter sätt att spara pengar. Costco är ett utmärkt sätt att göra det, med priser som är bättre än de flesta andra detaljhandelsföretag i USA. Det är en verksamhet som också har många tillväxtfaktorer framför sig (t.ex. en) potentiell höjning av medlemsavgiften.

Vad som oroar: Det har haft ett riktigt starkt år i år. Så att köra om i år kan bli ett lite svårare hinder nästa år. Men det är ändå något som jag tror att Costco kommer att kunna uppnå.

Betyg/prismål: Köp/$610

Slutgiltiga tankar: Det är ett företag som är riktigt väl positionerat i den nuvarande miljön. Vi vet inte vad vi kan förvänta oss från en makroekonomisk synvinkel framöver. Men det är en verksamhet som, som jag sa, går bra i goda tider och även bra i dåliga tider. Det är en aktie som du vill äga i dag.

Mer Yahoo Finance Company of the Year 2022-täckning:

Dylan Croll är reporter och forskare på Yahoo Finance. Följ honom på Twitter på @CrollonPatrol.

Läs de senaste finansiella nyheterna från Yahoo Finance.

Ladda ner Yahoo Finance-appen för Apple eller Android

Följ Yahoo Finance på Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn, och YouTube