Följande fastighetsbolag (REITs) handlas alla under sitt bokförda värde, och alla betalar utdelning.

Om Federal Reserve någonsin gör en sväng tillbaka till att sänka räntorna kan REITs som dessa vara intressanta för tålmodiga investerare. Medan väntan fortsätter på en förändring i räntemiljön fortsätter en investerare att få en utdelning.

Det är i alla fall tanken. Det kanske inte fungerar så, men för den som är intresserad finns här REITs:

Medical Properties Trust Inc. (NYSE: MPW) är en fastighetsinvesteringsfond för sjukvårdsanläggningar med huvudkontor i Birmingham, Alabama. Företaget handlas till 88 procent av sitt bokförda värde och betalar en utdelning på 8,92 procent. Marknadsvärdet är 7,67 miljarder dollar. Även om analytiker förutspår ett mycket tuffare år 2023, har fonderna från verksamheten (FFO) i år ökat med 36,9. De senaste fem årens FFO-tillväxt är upp med 5,2 %. Short float ligger på 15,83%, vilket indikerar bristande förtroende hos en betydande grupp handlare. Om dessa korta aktier tvingas täcka in vid någon tidpunkt kan ett rally bli betydande. I mitten av november uppgraderade Bank of America Securities Medical Properties Trust från neutral till köp och höjde kursmålet från 13 till 16 dollar.

Senaste erbjudandena på Benzingas Real Estate Investment Screener

Sachem Capital Corp. (NYSEAMERICAN: SACH) är en amerikansk börshandlad hypoteks-ReIT med ett marknadsvärde på 152 miljoner dollar, vilket gör den mindre än de flesta i sektorn. Det finns att köpa till en rabatt på 33 procent från bokfört värde. Sachem betalar en utdelning på 14,5 %, men en så hög avkastning kan vara svår att upprätthålla. Det Connecticut-baserade företaget visar fonder från verksamheten i år på en ökning med 7,1 % och de senaste fem årens FFO på 9,7 %. Det är svagt omsatt med en genomsnittlig daglig volym på cirka 338 000 aktier.

Historien fortsätter

New York-baserade Safehold Inc. (NYSE: SAFE) investerar i och förvaltar kommersiella fastigheter över hela landet. REIT:en handlas till 93 % av sitt bokförda värde och betalar en utdelning på 2,23 %. Med ett marknadsvärde på 2,04 miljarder dollar är det relativt lätt omsatt för ett NYSE-noterat värdepapper, med en genomsnittlig daglig volym på 350 000 aktier. Short float är en oroväckande 17,1 % vilket tyder på misstro från de som är verksamma inom shortingbranschen. Funds from operations ökade i år med 15,4 % och den senaste femåriga ökningen är 30 %.

Greenwich, Connecticut-baserade Starwood Property Trust Inc. (NYSE: STWD) är ett fastighetsbolag som nu handlas med en rabatt på 4 % jämfört med sitt bokförda värde. Marknadskapitaliseringen är 6,23 miljarder dollar och företaget betalar en utdelning på 9,61 %. Årets fonder från verksamheten ökade med 31,9 % och den senaste femåriga FFO-vinsten är 0,30 %. Handeln i Starwood är aktiv med en genomsnittlig daglig volym på 2,83 miljoner aktier.

Kolla in mer om fastigheter från Benzinga

Missa inte realtidsvarningar om dina aktier – gå med i Benzinga Pro gratis! Prova verktyget som hjälper dig att investera smartare, snabbare och bättre..

© 2023 Benzinga.com. Benzinga tillhandahåller inte investeringsrådgivning. Alla rättigheter förbehållna.